16 Aralık 2011 Cuma

Elmalı turta yapımı

Uzun zamandır tatlı yapmamışım. Aylık kuzen günümüz de gelince şart oldu bi tatlı yapmak.

Denemek isteyenler için malzemeler:
Hamur için; 2,5 su bardağı un, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, yarım margarin (125 gr), limon kabuğu rendesi, 1 yumurta sarısı, 1 fincan süt (80 gr)
İç harcı için; 6 - 7 elma (800 gr), 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tarçın, 4 çorba kaşığı limon suyu, 
Üzeri için; 1 yumurta akı, isteğe göre un (20 gr)
Yapılışı; Elmaları soyup, fındık büyüklüğünde doğruyoruz. Bir tavaya, elmaları tarçını, limon suyu ve şekeri karıştırıp, elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Buz dolabında soğutuyoruz.
Derin bir kapta, un, yumurta, süt, eritilip ılınmış margarin, tuz, kabartma tozu, limon rendesi ve yumurta sarısını hamur haline getiriyoruz, 3 - 4 mm kalınlık yeterli.
Hamurun 3'te 2'siyle tabanını unladığımız (ya da ben pişirme kağıdı kullandım) turta kalıbının içini kaplıyoruz ve kabarmaması için çatalla hamura delikler açıyoruz.
Soğuyan elmalı karışımı üzerine ilave ediyoruz.
Kalan 3'te 1 hamuru da ince bir şekilde açıp uzun şeritler halinde kesiyoruz ve turtanın üzerini kaplıyoruz.

Fotoğraflar çok iyi olmasa da işte turtam :)






2 yorum:

  1. hmm öncelikle ellerine sağlık diyorum. ikinci olarak da en kısa zamanda turtanın yanında duran fırın eldivenini sana hatırlatan (!!) kişinin de bu turtadan tatması gerektiğini belirtmek istiyorum...:)))

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda tadacaksın :)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...